kennelskybar

Direktlänk till inlägg 16 maj 2012

Bacon - en vår som globetrotter!

Av Hanne Winninge - 16 maj 2012 05:57

 

Bacon är en värdsvan resenär, vi har rest många mil ihop och jag har en stor trygghet i hennes mentalitet och hennes stora personliga trygghet. Hon bryr sig föga om ifall resan går via 20 timmar i bil till England och Cruft's eller via 3 timmars flyg till Madrid eller för all dell 50 minuter till Hässleholm. Hon verkar inte se skillnad på Europasieger i Dortmund, världsutställning i Paris eller årets julutställlning inofficiellt i Moheda. Jag vet hur det kommer sig... vi har rutiner och vi gör inga avsteg.


1. Bacon reser alltid i en av sina två burar. Den hopfällbara stålburen om vi åker bil, annars i den flyggodkända plastburen. Det skapar en lugn och avskrämad miljö för henne, där hon vet att hon kan sova lugnt. INGEN pratar med Bacon i buren, vill man prata med henne så får man ta ut henne. Bur = lugn och ro.


 


2. På morgonen innan avfärd har vi en särskild runda som vi går. ALLTID oavsett om det är spörgen, gassande sol eller hagel. Vi går den bara då vi reser, ingen annan gång. Signalen är tydlig för Bacon - hon vet att vi är på väg.


3. Den rosa väskan är starkt förknippad med resande och show för Bacon, så när den plockas fram så sover Bacon under bordet där väskan står. Man åker inte på show utan den helt enkelt. I den rosan väskan finns allt, den är som Dr Snuggles väska - det som inte finns i den behövs inte.


4. På utställningsplatsen har hon allt på samma sätt varje gång. Vi provspringer ringen med Bacon iklädd rätt halsband/koppel och jag visar henne att den älskade pipisen är med. Därefter så får hon återgå till att sova i buren.


5. Då klassen innan Bacon börjar konkurrensbedömas så tar jag ut Bacon. Då är det bara vi som gäller, vi pratar inte med andra alls. Jag pratar bara med Bacon, gärna sittandes på golvet med henne nära nära nära. Jag vill att hon ska förstå min sinnesstämning och vad jag vill att hon ska göra. Nu är hon ju en bångstyrig, självständig tjej så det kan ta lite tid.


6. Vi sätter stor stolthet i att vara först på plats. Bacon orkar stå, stå, stå och showa i stort sett hur länge som helst och jag vill att domaren vet redan från början vilken hund som alltid är på rätt plats och som jobbar sig genom alla klasser.  Vi ser till att ha gott om utrymme till de andra hundarna.


 


7. Halsbandet bakom öronen då vi ska springa förklarar för Bacon att det är nu hon får dra i koppel och ligga längst fram i kopplets fulla läng. Det är här Bacons absolut mest enastående showpersonlighet ligger - hon ska vara först och främst...på 1 meter eller 3 spelar henne ingen roll. Man springer med huvudet högt längst fram!


8. När bedömningen avklarats så är det slutbelöning som gäller: den rosa eller den gula pipisen och lektid med denna är det som Bacon jobbar för. Hon vet att den belöningen kommer utanför ringen och hon har tålamod och förväntan. Så tro inte att vi tjurar då vi lämnar ringen - vi har bara vår avslutande rutin att göra klar.


Den här våren har innefattat följande utställningar:


VALLS, Spanien - Bacon blev Best In Show 2:a!!!!

CRUFTS, England - Bacon oplacerad i öppenklassen och en stor besvikelse förstås.

SKÅNEBULLEN, Hässleholm - Bacon BIS Runner up!!!

Dortmund British Dog Festival-  Bacon 2:a bästa tk av 28 tikar med res CC!!!

EUROPASIEGER, Dortmund - Bacon Vice Europa Siegerin 25 tikar


Vi laddar nu inför våra kommande 5 utställningar

World Dog Show, Salzburg

Primavera RSCE, Madrid

Monografica, Madrid

ÖsTeK, Norrköping

ÖKK, Norrköping


Sedan är det dags för min vackra Bacon att få vara mammaledig hoppas vi!


 

 
 
nomi

nomi

1 juni 2012 07:27

kul med en hundblogg! vet typ inga :D
har precis köpt valp själv, en mini aussie!

http://nomies.blogg.se

 
Ingen bild

Åsa Nilsonne

7 augusti 2012 08:05

Det var väldigt intressant att höra hur ni förbereder er, tack för alla tips!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hanne Winninge - 7 februari 2013 06:02

När man som uppfödare planerar en kull så är ju huvudsyftet att man ska få valpar, men bakom valet av vilken hane och vilken tik som ska användas är lite mer utförligt än att man bara väljer på slump. Jag tänkte jag skulle berätta lite grann om hur j...

Av Hanne Winninge - 28 januari 2013 06:33

Det börjar ju som bekant arta sig till valptider här hemma i huset på landet. Ayla har nu gått 4 veckor och Jenny som är hennes fodervärd rapporterar flitigt att man ser en liten putmage och att hon inte riktigt ännu vågar säga säkert att hon är dräk...

Av Hanne Winninge - 24 januari 2013 14:24

Det var länge sedan jag skrev i bloggen , det ska medges men jag hoppas i alla fall att den långa skrivkrampen lagt sig och att jag kan fylla bloggen med blandade inlägg igen.     Kloka Ayla som valp   Vi kan väl börja med det allra roliga...

Av Hanne Winninge - 15 maj 2012 06:04

Vi var i Tyskland i helgen, jag och underbara lilla B. Givetvis var det show som stod på schemat och den här gången på Westfalenhallen i Dortmund. Westfalenhallen ligger mitt inne i Dortmund och har den stoooora fotbollstadion Signal Iduna Park som g...

Av Hanne Winninge - 24 april 2012 06:49

Jag levererar årets labradorvalpar just nu. Fina familjer som åker härifrån med en ny familjemedlem. Det är så härligt att se den där förväntan och hur de möter valpens blick, man kan se hur drömmar besannas i just det ögonblicket. I samband med hämt...

Presentation


Välkommen till kennel Skybar och min blogg. Jag skriver om ditten och datten, mest om hundar och allra oftast om miniatyrbullterrierna Bacon och Yihoo. Fast jag föder förstås upp arbetande jaktlabradorer...

Fråga mig

22 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker du om de nya utställningsreglerna?
 Bra, lätta att hänga med på.
 Man får väl lära sig, men just nu är det lite krångligt.
 Jag saknar att de inte placerar 5 hundar.
 Varför inte ändra till FCI-regler direkt?
 Vad då är det nya regler?
 Excellent borde betyda att man fått CK...

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se